2017 Nasıl Geçti – Erdem Seherler

Erdem 5.0

2017 Şubat ayında dördüncü on yılımı bitirdim. İnsan vücudunda ki hücreler en fazla on sene yaşarmış diye duymuştum. Erdem 4.0 sona erdi. Önümüzdeki 10 yıl artık Erdem 5.0’ın zamanı.

Erdem 4.0’ın son demlerini içeren 2017 de dikkate değer konular şu şekilde:

Aile:  Sevdiklerime Veda

2017 yılı diğer yıllardan daha acı geçti. Önce sevgili annem (15.03.2017) sonrasında sevgili anneannemi (2017.08.02) hakkın rahmetine uğurladık. Ölüm ilk defa bu kadar yakına dokundu. Mekanları cennet olsun.

“Öteki taraf için ben de rezervasyon yaptırdım” diye espri yaptığımda “Rezervasyona gerek yok, hepimiz davetliyiz” şeklinde yorum alıyorum.

Bir defa daha kristal toplar olan “Sağlık” ve “Aile” nin yere düşünce kırıldığını ve bir daha yapıştırmanın ve eski haline getirmenin mümkün olmadığına en yakından şahit oldum. 

Ece ve Emel ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yaz tatilinde deniz ve güneş’e doyduk. Sonrasında Ece ile birlikte yazın hastanede geçirdiğimiz bir hafta sağlık her yaşta önemli dedirttirdi. Uzun planlamalar sonrasında Ece’nin odasını değiştirmemiz bir başka neşe dolu uğraştı.

Sağlık

Sağlıklı olma konusundaki ölçümler 2017 yılı içerisinde pek de fayda olmadı. Yıl içerisinde ortalama 5714 adım atmışım.  Haziran 4500 adım ile en az adım attığım ay. Eylül ise 7126 adım ile en fazla adım attığım ay olmuş. Yıl içerisinde kilom 83,3 – 87,7 arasında dolaşmış. 2018 senesi içerisinde hem kiloda düşüş, hem de yürüyüşte artış bekliyorum.

Kitaplarla Başbaşa

2016’ının nadas halinde geçmesinden sonra 2017’de 34 kitap bitirip, 5 kitabı yarım halde devam eder buldum. Günlük ortalama 30 sayfa okumuşum.

Üniversitede Ders

2017 yılında Işık Üniversitesi SE304 – Software Project Management dersini İngilizce olarak verdim. 2017-18 2. dönemi için de aynı dersi vermeye devam edeceğim.  Üniversite de sınıfta ilk iki de yar alan öğrencilerime Eteration staj imkanı tanıdı.

İş Yaşamı – eteration

2017’nin ilk yarısı bir öncek yıl ülkemizin geçtiği olumsuz dönem çerçevesinde mevcut projelerin devamı ve yeni işlerin geliştirilmesi ve satış çalışmaları ile geçti. 80 darbesinden bu yana ülkemin karşılaştığı en olumsuz darbe girişimi sonrasında sektör yaklaşık bir sene bekle ve gör yaklaşımı gösterdi. Birikmiş projelerin daha fazla bekletilmemesiyle, yılın ikinci yarısında satış çalışmalarımız sonuçlarını verdi.

Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz Uygulamalarınızı Bulut’a Nasıl Taşırısınız seminerimizde Amazon, BSH, Garanti Bankası, Redhat katılımı ile gerçekleştirdik.

Eteration olarak bulut için geliştirme hedefi ile  elde ettiğimiz yeni projelerimiz çerçevesinde Bankacılık, Sigortacılık, Hava Yolları, Telekominikasyon sektörlerinde Bulut Yazılım Geliştirme, Mikroservisler alanlarında platform geliştirme ve danışmanlık faaliyetleri içerisinde yer aldık.

Amazon ve Docker ile iş ortaklıkları geliştirdik.

Projelerinin satışında aktif rol aldım. Eteration’ın gerçekleştirdiği bir mobil bankacılık projesinde “Proje Yöneticisi” şapkasını taktım. Bir diğer şirketin dijital sigortacılık platformu projesinde “Proje Yöneticisi” şapkasını önceden birlikte çalıştığım bir arkadaşımın Eteration’a katılması ile kendisine bıraktım.

Proje Yönetim Ofisi Yöneticisi rolü ile Eteration olarak bu sene birlikte çalışmaya başladığımız tekrar çalışmaya başladığımız eski referanslarımız, yeni müşterilerimiz ve var olan müşterilerimiz için Proje Yönetim Ofisindeki ekibimiz ile birlikte hizmet verdik. 

Eteration ailesine yeni katılım gösteren arkadaşların iş alım süreçlerinde yer aldım. 

2017 yılı içerisinde İş Geliştirme, Satış, Proje Yönetimi, Proje Ofisi Yönetimi, Koçluk, Eğitmenlik, İnsan Kaynakları ve Genel Yönetim görevleri içerisinde aktif rol aldım.

erdemseherler.com

Yıl boyunca bu yazı dışında sadece bir yazı göndermişim. O daTeresa Amabile’in bir sözüymüş : “Bir günün mutluluğu genellikle sonraki günün yaratıcılığı demektir.” 2018 de daha çok yazmak istiyorum.

Sonuç

Ömür denen şu misafirlikten bir yıl daha göz açıp kapatıncaya kadar geçti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.